عوارض رژیم فستینگ
با فستینگ، دنبال کردن این الگوی غذایی برای افرادی که تعداد وعده و میانوعدههای زیادی میخورند، دشواره . همچنین برای افرادی که مشکل خاصی دارند و نیاز دارند هر چند ساعت یک بار غذا بخورند تا انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن داشته باشند، مثل افراد مبتلا به دیابت، ممکنه مشکلساز باشه .
جهت دریافت رژیم اختصاصی خودتون اینجا کلیک کنید !
قرار گرفتن در دورههای طولانی مدت روزه داری، محدودیت غذایی و بازگشت به غذا ممکن است فرد را به سمت غذاهای ناسالم بکشاند و به پرخوری تشویق کند. اکثر کسانی که رژیم فستینگ را انتخاب میکنند، بدون هیچ مشکلی میتوانند به رژیم خود پایبند باشند و درگیر عوارض جانبی آن نمیشوند. با این حال کسانی نیز هستند که با عوارض جانبی رژیم fasting، به خصوص در ابتدای دوره، رو به رو میشوند. به صورت کلی در رژیم فستینگ افراد ممکن است دچار بی حالی و ضعف شدید شوند. این علائم نشان میدهد که فرد باید فورا رژیم را بشکند و چیزی میل کند. خوشبختانه این موارد کم پیش میآید. با این حال بهتر است با عوارض رژیم روزه داری متناوب آشنا باشید و راه حلها را برای رفع این عوارض بدانید:
گرسنگی
احساس گرسنگی، متداولترین عارضه جانبی لاغری با رژیم روزه داری است. کلید رفع این مشکل آن است که تشخیص دهیم در چه مواقعی گرسنگی ما خفیف است و میتوانیم آن را نادیده بگیریم. این گرسنگی برای مدت کوتاهی حس میشود و بعد با نادیده گرفتن از بین میرود. در صورت احساس گرسنگی شدید در هنگام رژیم فستینگ، حواس خود را متمرکز کار یا تفریح مورد علاقه خود کنید.
ضعف و بیحالی
بعضی از افراد در طول روزه داری احساس ضعف میکنند. کسانی که شغلی با فعالیت فیزیکی بالا دارند ممکن است احساس ضعف و بیحالی شدیدتری داشته باشند. خوردن آب همراه با نمک و هیدراته نگه داشتن بدن به رفع این مشکل کمک میکند.
سردرد
داشتن سردرد و سرگیجه خفیف همراه با احساس ضعف، عادی است و با خوردن آب و نمک کافی رفع میشود. اما سردرد و سرگیجه شدید معمول نیست و نشان میدهد که باید روزه خود را بشکنید.
سرگیجه
بعضی از افراد ممکن است در هنگام روزهداری احساس کنند هوشیاری همیشگی را ندارند و گیج هستند. هوشیاری خفیف عادی است، اما نباید به آشفتگی کامل منجر شود.
یبوست
منطقیست زمانی که کمتر غذا میخورید، گوارش کمتری داشته باشید. کمتر شدن دفعات مراجعه به دستشویی در لاغری با رژیم فستینگ عادی است و به این معنی نیست که به یبوست مبتلا شدهاید.
سوزش سردل و معده
ممکن است با شروع رژیم فستینگ سوزش معده داشته باشید. امتحان کردن رژیم روزهداری متناوب به شما کمک میکند تا بفهمید آیا با این رژیم سوزش معده را تجربه خواهید کرد یا نه.
افزایش قند خون
با اینکه رژیم روزه داری متناوب به کاهش قند خون کمک میکند، ممکن است قند خون ناشتای بعضی از افراد را بالا ببرد. افزایش قند خون صبحگاهی در رژیم فستینگ طبیعی است و با گذشت زمان، قند خون شما متعادل می شود.
سندرم تغذیه مجدد
سندرم تغذیه مجدد، یک بیماری بسیار نادر اما خطرناک است. این بیماری میتواند پس از روزهداری طولانی مدت در افراد کم وزن یا مبتلا به سوءتغذیه رخ دهد. این افراد ممکن است در حین تغذیه مجدد، تغییرات کشندهای در مایعات و الکترولیتها تجربه کنند. اکثر کسانی که لاغری با فستینگ را تجربه میکنند، لازم نیست نگران این مسئله باشند و آن را تجربه نخواهند کرد. این مورد یکی از علل منع روزه داری برای افراد کم وزن یا مبتلا به سوءتغذیه است.
چه افرادی نمیتوانند رژیم فستینگ یا رژیم روزه داری بگیرند؟
افراد مبتلا به مشکلات زیر نمیتوانند رژیم fasting را دنبال کنند: دیابت اختلال در خوردن مانند بولیمیا که شامل آسیب رساندن به خود میشود استفاده از داروهایی که نیاز به خوردن غذا دارند افرادی که در سن رشد هستند خانمهای باردار و شیرده حالا که متوجه شدید رژیم فستینگ چیست میتوانید در ماه رمضان از این رژیم پیروی کنید. رژیم فستینگ یا همان رژیم روزه داری متناوب برای کاهش وزن و کاهش اشتها مفید است. همانطور که گفته شد نتیجه به دست آمده از مقایسهی رژیم fasting و دیگر رژیمها با یکدیگر فرق چندانی ندارد. به یاد داشته باشید که قبل از شروع لاغری با رژیم فستینگ حتما در مورد آن با پزشک خود مشورت کنید. اگر جزء آن دسته از کسانی هستید که به دلیل بیماری خاص نمیتوانند برای مدت طولانی چیزی نخورند و یا روزه بگیرند، رژیم فستینگ به عنوان رژیم غذایی برای شما انتخاب مناسبی نیست.
بهترین زمان برای رژیم فستینگ چه زمانی است؟
برخی افراد، رژیم fasting خود را از صبحانه تا صبحانه یا ناهار تا ناهار یکروزه انتخاب میکنند. اما اینکه کدام بازه زمانی بهتر عمل میکند، به سیستم بدن فرد بستگی دارد. همچنین، یک فستینگ کامل 24 ساعته یک روز در میان ممکن است برای بسیاری از افراد دشوار باشد. بنابراین معمولاً برای مبتدیان توصیه نمیشود. در سایر رژیمهای فستینگ نیز اولویتِ زمانی با ترجیحات و برنامهریزیهای خود فرد است.