30 شهریور 1403
رژیم غذایی

رژیم جنگجو و فواید آن چیست؟

رژیم جنگجو چیست؟

رژیم جنگجو بر اساس سبک غذا خوردن جنگجویان باستان طراحی شده است که در طول روز غذای کمی می خوردند و برای شام یک وعده مفصل داشتند. بر طبق گفته های آقای هوفمکلر رژیم جنگجویان برای بهبود وضعیت غذا خوردن، احساس، عملکرد و تناسب اندام تهیه شده است. زمانی که کالری دریافتی کاهش می یابد غریزه بقا تحریک می شود.

جهت دریافت رژیم اختصاصی خودتون اینجا کلیک کنید !

لازم به ذکر است که آقای هوفمکلر اعلام کرده است که رژیم جنگجو بر اساس باورها و مشاهده های خودش است و به طور مستقیم بر مبنای علمی نیست.

افرادی که رژیم جنگجو را دنبال می کنند برای مدت ۲۰ ساعت در روز به مقدار حداقل غذا می خورند و برای ۴ ساعت در شب هر چقدر که میل داشته باشند از مواد غذایی استفاده می کنند. در طول ۲۰ ساعت فستینگ به افراد توصیه می شود که مقدار کمی از لبنیات، تخم مرغ آب پز، میوه و سبزیجات خام و همچنین نوشیدنی های بدون کالری مصرف کنند.

بعد از گذشت ۲۰ ساعت افراد می توانند تا جایی که میل دارند غذا بخورند یا به عبارت دیگر پرخوری کنند. اما به یاد داشته باشید که توصیه بر استفاده از مواد غذایی فرآوری نشده، ارگانیک و سالم هستند.

طرفداران رژیم جنگجویان ادعا می کنند که این رژیم به چربی سوزی، بهبود تمرکز، بالا بردن سطح انرژی و تحریک ترمیم سلولی کمک می کند.

آیا رژیم جنگجویان فایده ای هم دارد؟

هیچ تحقیقی که به طور مستقیم رژیم جنگجو را مورد بررسی قرار داده باشد وجود ندارد اما بر روی رژیم فستینگ پژوهش های زیادی انجام شده است.

رژیم جنگجو شاید سخت تر از دیگر روش های فستینگ مانند رژیم ۱۶/۸ است. اما تقریبا همان فرم رژیم ۱۶/۸ با محدودیت بیشتر است. به همین خاطر می توان گفت که فایده های رژیم جنگجو شبیه به رژیم فستینگ است.

کاهش وزن

به روش های مختلفی می توان فستینگ انجام داد. روش ۲۰ ساعت روزه داری را با کاهش وزن مرتبط می دانند.

در یک پژوهش که شباهت بسیار زیادی به رژیم جنگجو داشت (یعنی به مدت ۲۰ ساعت روزه داری انجام شد) محققان دریافتند افرادی که وعده های غذایی خود را در ۴ ساعت از شب میل می کنند تجربه کاهش وزن بیشتری دارند تا آن افرادی همان مقدار کالری را در طول روز دریافت کرده اند. علاوه بر این افرادی که تنها یک وعده در روز خورده بودند به مقدار قابل ملاحظه ای توده چربی را کاهش و عضلانی را بیشتر کردند.

بررسی اخیر انجام شده بر روی شش مطالعه نشان داد که انواع رژیم های روزه داری یا فستینگ که به مدت ۳ تا ۱۲ ماه انجام شده بودند برای کاهش وزن بسیار موثر واقع شدند.

با این حال در بررسی انجام شده مشخص شد که تفاوت محصوصی در کاهش وزن میان افراد گروه فستینگ و گروه رژیم کالری محدود وجود نداشت. می توان گفت که تاثیر رژیم با کالری محدود و رژیم فستینگ یکسان است.

علاوه بر این کاهش کالری دریافتی مهم ترین خروجی رژیم جنگجو است اما برخی از افرادی که رژیم جنگجو را دنبال می کنند با پرخوری در ۴ ساعت مجاز تجربه افزایش وزن را داشته اند.

سلامت مغز

رژیم جنگجو سلامتی مغز را بهبود می بخشد. این حقیقت درباره رژیم جنگجو به واسطه پژوهش های انجام شده بر رژیم فستینگ به دست آمده است. رژیم فستینگ مسیر التهابی که بر عملکرد مغز اثر می گذارد را تنظیم می کند.

به عنوان مثال آزمایش انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است که رژیم روزه داری نشانه های التهابی مانند اینترلوکین ۶ (IL-6) و فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α) را کاهش می دهد. دو نشانه التهابی گفته شده بر حافظه و یادگیری اثر منفی می گذارند.

دیگر آزمایش های انجام شده بر روی حیوانات نیز نشان داده اند که رژیم فستینگ اثر محافظتی در برابر بیماری آلزایمر دارد.

تحقیقات درباره رژیم روزه داری ادامه دارد و برای نتیجه گیری دقیق راجع به رژیم فستینگ باید پژوهش های بیشتری صورت بگیرد.

کاهش التهاب

التهاب به وسیله اکسیداتیو استرس رخ می دهد و عامل بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، برخی سرطان ها و بیماری قلبی است. پژوهش ها اعلام کرده اند که رژیم فستینگ روش موثری برای کاهش التهاب بدن است.

در یک پژوهش انجام شده بر روی ۳۴ آقا مشخص شد که رژیم فستینگ ۱۶/۸ نشانه های التهابی TNF-α و اینترلوکین ۱ بتا (IL-1β) را پایین می آورد.

یک تحقیق دیگر نیز دریافت ۵۰ نفر از افرادی که در ماه رمضان روزه می گیرند سطح نشانه های التهابی IL-6، پروتئین واکنشی سی (CRP) و هوموسیستئین در آنها به طرز چشمگیری پایین تر است.

بهبود قند خون

پژوهش ها نشان داده اند که رژیم فستینگ به بهبود قند خود افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند. مطالعه انجام شده بر روی ۱۰ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که ۱۸ تا ۲۰ ساعت روزه داری در روز منجر به کاهش قابل توجه وزن و کاهش شگفت انگیز قند خون ناشتا و بعد از وعده غذایی شد.

در طرف مقابل برخی از پژوهش ها نشان داده اند که رژیم فستینگ احتمال هایپوگلیسمی یا قند خون پایین را افزایش می دهد. اگرچه پایین آوردن قند خون از یک روش بی خطر مفید است اما هایپوگلیسمی می تواند خطرناک باشد و منجر به مشکلات جدی شود.

افراد مبتلا به دیابت به خاطر همین فایده رژیم فستینگ تمایل دارند تا آن را انجام دهند اما حتما قبل از شروع باید با پزشک مشورت کرد.

نقاط ضعف رژیم جنگجو

رژیم جنگجو علاوه بر فایده هایی برای سلامتی، نقاط ضعفی هم دارد.

سختی در انجام

یکی از آشکارترین محدودیت های رژیم جنگجو ساعات زیاد روزه داری و زمان کم برای غذا خوردن است. انجام چنین رژیمی آن هم در زندگی امروزه که فعالیت های اجتماعی مانند بیرون غذا خوردن یا مهمانی ها زیاد است.‍

شاید برخی افراد از اینکه ۲۰ ساعت در روز روزه داری می کنند احساس خوبی داشته باشند اما برخی دیگر چنین رژیمی را برای سبک زندگی خود مناسب نمی دانند.

نامناسب برای برخی افراد

رژیم جنگجو را همه نباید دنبال کنند. این سبک از روزه داری برای افرادی که در ادامه آمده اند مناسب نیست:

  • بچه ها
  • خانم های حامله یا مادرانی که نوزاد شیر می دهند
  • افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع ۱، مشکلات قلبی و برخی سرطان ها
  • ورزشکاران حرفه ای
  • افرادی که مشکلات یا سابقه اختلال غذا خوردن دارند
  • افرادی که وزن کمتر از نرمال دارند

برخی تحقیقات نشان داده اند که رژیم فستینگ هورمون های خانم ها را بیشتر از آقایان تحت تاثیر قرار می دهد.

تعدادی از خانم ها می توانند بدون هیچ گونه عوارض جانبی رژیم روزه داری داشته باشند. اما یک سری از خانم ها مشکلاتی مانند بی خوابی، اضطراب، اختلال های قاعدگی و سلامت جنسی را تجربه کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *