3 آذر 1403
نکات و اشتباهات رایج

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

آنچه در این مقاله می‌خوانیدپرخوری قبل از پریودی یکی از علائم PMS است که بسیاری از زنان آن را تجریه می‌کنند. علت اصلی این پرخوری تغییرات هورمونی و متابولیسم بیشتر بدن است. اگر نتوانید این هوس خوردن را کنترل کنید باید به متخصص تغذیه، زنان یا روانشناس مراجعه کنید.

علت پرخوری قبل از پریودی چیست

فهرست مطالب

پرخوری قبل از پریودی، یک میل شدید به خوردن غذای بیشتر از حد لازم است که معمولا به دلیل نوسانات هورمونی ایجاد می‌شود. ممکن است این میل، شامل خوردن میان وعده زمانی که گرسنه نیستید یا در خفا غذا خوردن باشد. برخی از افراد پس از انجام این کار احساس اندوه یا شرم می کنند. پرخوری قبل از پریودی بسیار رایج است و چندین نکته و استراتژی می‌تواند به فرد کمک کند تا این هوس را مهار کند.

مهار کردن این اختلال بسیار حیاتی است، چرا که در صورت تداوم ممکن است به مشکلات جدی‌تری همچون اختلال پرخوری تبدیل شود. اگر در مهار این اشتیاق خود در خوردن مشکل دارید، باید به یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید.

در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چرا بسیاری از افراد قبل از عادت ماهانه غذای اجباری می‌خورند.

علت پرخوری عصبی قبل از پریودی چیست؟

دلایل مختلفی می‌تواند پشت پرخوری قبل از قاعدگی باشد، اما دلیل اصلی آن اختلال در تولید هورمون‌ها است.

۱. تغییرات در هورمون‌های زنانه

در طول تخمک گذاری حدود ۶ تا ۱۴ روز قبل از پریود، بدن شما برای بارداری احتمالی آماده می‌شود. این کار آماده‌سازی بر هورمون‌ها و متابولیسم شما تاثیر می‌گذارد.

در مرحله پایانی فاز فولیکولی، که درست قبل از تخمک گذاری اتفاق می‌افتد، هورمون‌های شما روی یک ترن هوایی می‌پرند. ابتدا هورمون استروژن که به استرادیول معروف است صعود می‌کند و به اوج می‌رسد و تا زمان رسیدن به فاز لوتئال در همان حالت باقی می‌ماند.

استروژن در قسمت اول فاز لوتئال کاهش می‌یابد، تقریباً زمانی که پروژسترون به طور سرسام آوری افزایش می‌یابد. محققان هنوز در تلاشند تا جزئیات مربوط به چگونگی تاثیر چرخه قاعدگی بر گرسنگی را درک کنند، اما آنها برای دهه‌ها می‌دانند که فاز لوتئال می‌تواند باعث افزایش اشتها و میل به کربوهیدرات شود. البته این میل به پرخوری در برخی افراد که مستعد تجربه گرسنگی هستند، بیشتر از سایرین است.

در رابطه با پرخوری قبل از پریودی ژنتیک نیز بی تاثیر نیست. کسانی که خطرات ژنتیکی اختلالات خوردن دارند، در برابر خوردن «احساسی» یا «پرخوری» در طول چرخه قاعدگی‌شان آسیب‌پذیرتر هستند. در واقع هورمون‌ها نقش فیوز را برای ژن‌ها بازی می‌کنند. با افزایش مقدار هورمون‌های زنانه در برخی افراد، ژن پرخوری در آن‌ها فعال می‌شود. این بدان معناست که خطر پرخوری می‌تواند زمانی که هورمون‌ها در همه جا هستند افزایش یابد.

تغییرات هورمونی باعث پرخوری قبل از پریودی می‌شود
یکی از دلایل پرخوری قبل از پریودی تغییرات هورمونی در بدن زنان است.

۲. تغییر در هورمون سروتونین

نوسانات در سطوح استروژن و پروژسترون می‌تواند بر انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین نیز تاثیر بگذارد .سروتونین نقش مهمی در نوسانات خلقی و میل به غذا دارد. اگر هوس مصرف کربوهیدرات دارید، ممکن است بدن شما در حال کاهش سطح سروتونین در فاز لوتئال خود درمانی باشد.

سروتونین پایین با افزایش سندرم پیش از قاعدگی، با نام PMS مرتبط است. به گرفتگی عضلات، بدخلقی، افسردگی، سردرد و همه چیزهای نه چندان جالب فکر کنید. بله، سندروم پیش از قاعدگی و سروتونین دلیل اصلی همه آن‌ها است.

مصرف کربوهیدرات می‌تواند سروتونین را افزایش دهد که ممکن است سلامت شما را افزایش دهد. به عبارت دیگر، بدن شما برای پیشگیری از بروز علائم پریودی از شما درخواست کربوهیدرات بیشتر می‌کند. اگر شما در این بین خواب کافی نداشته باشید، اوضاع می‌تواند بدتر از این هم شود!

۳. متابولیسم

بدن برای مقاومت در برابر علائم پریودی، باید کمی سخت‌تر کار کند. به همین دلیل است که سرعت متابولیسم پایه شما درست قبل و در اوایل دوره قاعدگی شما افزایش می‌یابد.

افزایش کالری سوزی و تقاضای انرژی در روزهای منتهی به پریودی می‌تواند باعث گرسنگی شما شود. قسمت بد ماجرا این است که شما حتی با خوردن غذا هم نمی‌توانید عطش خود را خاموش کنید. در واقع شما هر چه بیشتر غذا بخورید، غریزه گرسنگی شما قوی‌تر از قبل خواهد شد.

پیشگیری و درمان پرخوری قبل از پریودی

یک فرد می‌تواند چندین استراتژی را برای پیشگیری یا کاهش میزان پرخوری قبل از قاعدگی امتحان کند. بسیاری پس از ایجاد تغییرات در شیوه زندگی، تسکین را تجربه می‌کنند، اما برخی دیگر نیز به حمایت یا درمان از یک متخصص پزشکی نیاز دارند. مراحل زیر می‌توانند در این مسیر کمک کننده باشند.

می‌دونی کدوم مواد غذایی تاثیر بیشتری در تسکین درد قاعدگی دارند؟

۱. تشخیص پرخوری در مرحله اول

فرد باید قبل از پریود و در سایر مراحل چرخه قاعدگی از مقدار و نوع غذایی که می‌خورد آگاه شود. استفاده از یک دفتر یادداشت غذایی یا یک برنامه مشابه می‌تواند به فرد کمک کند زمان‌هایی را که اجبارا غذا می‌خورد و این موضوع چقدر شدید است را شناسایی کند.

۲. انتخاب غذاهای سالم

تسلیم شدن به هوس، مثلا شکلات یا پیتزا، می‌تواند وسوسه انگیز باشد. کربوهیدرات‌های ساده موجود در آبنبات، کلوچه و نان سفید می‌توانند سروتونین را آزاد کنند و با خستگی مبارزه کنند.

با این حال، کربوهیدرات‌های پیچیده، که اغلب در غذاهای سالم‌تر یافت می‌شوند، اثرات مشابهی دارند. اینها همچنین دوام بیشتری دارند و باعث خرابی ناگهانی انرژی و خلق و خو نمی‌شوند.

طبق گفته medicalnewstoday، افراد می‌توانند کربوهیدرات‌های پیچیده را در موارد زیر بیابد:

  • لوبیا و عدس
  • سبزیجات
  • غلات کامل، مانند برنج قهوه‌ای و جو.

اگر فردی هوس خوردن غذاهای شیرین دارد، میوه‌های تازه و نوشیدنی‌های تهیه شده با میوه و ماست گزینه سالم‌تری نسبت به آب نبات هستند. فرد همچنین می‌تواند آدامس جویدن و پر کردن آب و دمنوش‌های گیاهی را امتحان کند. ناگفته نماند برخی تنقلات مانند مقداری شکلات تلخ می‌تواند در کنترل هوس کمک کننده باشد. انکار کامل هوس گاهی باعث تداوم آن می‌شود. شما می‌توانید با خواندن مقاله بایدها و نبایدهای تغذیه‌ پریودی، یک رژیم عالی برای خودتان بسازید.

۳. کنترل پرخوری قبل از پریودی با تقویت روحیه

خوردن تنها راه بهبود خلق و خو و کاهش خستگی نیست. اغلب، یک پیاده روی سریع یا شکل دیگری از فعالیت بدنی متوسط ​​باعث می‌شود بدن «مواد شیمیایی حس خوب» مانند اندورفین ترشح کند. این نوع فعالیت می‌تواند سطح انرژی فرد را نیز افزایش دهد.

اگر استرس به خلق و خوی ضعیف کمک می کند، فرد می تواند از تکنیک‌های آرام سازی بهره مند شود، مانند:

  • نفس عمیق
  • ماساژ
  • ذهن آگاهی و مدیتیشن
  • آرامش پیشرونده عضلانی
  • یوگا

۴. مراجعه به متخصص تغذیه

یک دکتر تغذیه می‌تواند به فرد کمک کند تا ارتباط بین غذا خوردن اجباری و چرخه قاعدگی خود را به طور کامل درک کند. آنها همچنین ممکن است بتوانند استراتژی‌های خاصی را برای کمک به کنترل هوس‌ها و کاهش گرسنگی پیشنهاد کنند.

۵. دریافت حمایت از دیگران

صحبت با افراد دیگر در مورد غذا خوردن اجباری و سایر علائم PMS ممکن است باعث اطمینان خاطر و احساس آرامش شود. ممکن است صحبت با دوستان و خانواده کمک کند. برخی افراد از شرکت در گروه‌های حمایتی پرخوران گمنام سود می‌برند.

۶. استراحت کافی و حذف استرس

دریافت نکردن خواب کافی می‌تواند باعث افزایش سطح گرسنگی شود، بنابراین ۷ تا ۹ ساعت خواب آرام را در نظر داشته باشید.

همچنین استرس می‌تواند مقاومت شما در برابر پرخوری را از درون بشکند. اگر تاب مبارزه با استرس را ندارید، تکنیک‌های آرام سازی سریع را امتحان کنید تا بهزیستی خود را افزایش دهید.

۷. شرکت در کلاس‌های روان درمانی

افرادی که علائم شدید پرخوری دارند ممکن است نیاز به روان درمانی داشته باشند. یک روانشناس می‌تواند به فرد کمک کند تا مسائل اساسی مانند شرم، عزت نفس ضعیف و افسردگی را که می‌تواند منجر به پرخوری قبل از پریودی شود، برطرف کند.

روان درمانی به صورت یک به یک یا گروهی صورت می‌گیرد. اشکال درمان برای پرخوری قبل از پریودی عبارتند از:

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT با هدف کمک به افراد برای تغییر رفتارهایشان از طریق پرداختن به افکار و احساسات محرک است.
  • رفتار درمانی به جای روی آوردن به غذا برای تسکین، بر کنترل استرس و احساسات منفی تمرکز دارد
  • درمان بین فردی بر روابط با دیگران تمرکز دارد و برای بهبود مهارت‌های بین فردی کار می‌کند.
Overeating-before-menstruation-3
روان درمانی گروهی، یکی از راه‌های درمان پرخوری است.

زیاد غذا خوردن و پرخوری قبل از پریود از علائم pms است؟

پرخوری قبل از پریودی کاملا طبیعی است و بیشتر زنان آن را تجربه می‌کنند. اما تداوم در این روند ممکن است نشانه سندروم پیش از قاعدگی (PMS) باشد. البته پرخوری تنها نشانه این بیماری نیست. علائم دیگر عبارتند از:

  • آکنه
  • نفخ
  • یبوست
  • اسهال
  • خستگی
  • نوسانات خلقی
  • سینه‌های دردناک

درمان زود هنگام سندروم پیش قاعدگی بسیار حیاتی است، چرا که ممکن است به اختلال پرخوری یا PMDD (شکل شدیدتر سندروم پیش قاعدگی که در سنین باروری رخ می‌دهد) تبدیل شود. برای درمان این موارد می‌توانید از یک متخصص زنان و زایمان کمک بگیرید.

چه زمانی باید از دکتر کمک بگیریم؟

تغییرات سبک زندگی و استراتژی‌های خاص اغلب می‌تواند به فرد کمک کند تا پرخوری را مهار کند. با این حال، ممکن است یک فرد برای مشاوره و درمان پزشکی نیز نیاز به تماس با پزشک داشته باشد. در صورت داشتن علائم زیر باید به یک متخصص مراجعه کنید:

  • پرخوری در طول ماه ادامه داشته باشد
  • پرخوری قبل از پریودی باعث افسردگی، اضطراب یا سایر اشکال ناراحتی شود
  • اختلال شما منجر به افزایش وزن قابل توجه شود

دکتر زنان می‌تواند به شما کمک کند تا دلیل این عارضه را پیدا کنید. برای رفع این اختلال شما می‌توانید به متخصصین تغذیه یا روانشناس مراجعه نمایید. درمان شما ممکن است نیاز به دارو و تکنیک‌های متفاوت داشته باشد. شما می‌توانید از طریق دکترتو با متخصص تغذیه ارتباط تلفنی برقرار کنید و راهنمایی‌های لازم را از آن‌ها دریافت کنید.

مشورت با دکتر تغذیه در مورد پرخوری قبل از پریود
متخصصان تغذیه به شما در مدیریت پرخوری قبل از پریودی، کمک شایانی خواهند کرد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

تغییر سطح هورمون‌ها اغلب باعث میل به غذا یا افزایش کلی اشتها در روزهای منتهی به پریود می‌شود. با اتخاذ برخی استراتژی‌ها، بسیاری از افراد می‌توانند از این هوس‌ها جلوگیری کنند و آن‌ها را کاهش دهند. برخی دیگر نمی‌توانند به تنهایی از پس این مشکل بر بیایند و نیاز به کمک متخصص دارند.

اگر دچار این عارضه هستید، بهتر است در وهله اول با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید تا بتوانید علت این پرخوری را کشف کنید. سپس در مسیر درمان می‌توانید از کمک‌های متخصص تغذیه استفاده کنید.

اگر پرخوری اجباری در طول ماه ادامه داشته باشد، ممکن است باعث افسردگی یا اضطراب شود یا منجر به افزایش وزن قابل توجه می‌شود. در این مواقع باید به سرعت به یک روانشناس مراجعه کنید تا از بزرگتر شدن مشکل جلوگیری نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *