3 آذر 1403
آشپزی رژیمی

فواید مصرف اوتمیل چیست؟

مزایای مصرف اوتمیل شامل چه مواردی می شود؟

جوپ پرک دو سر که نام دیگر آن اوتمیل هست که یکی از محبوب ترین و مغذی ترین وعده های غذایی هست که به تازگی محبوبیت بسیاری پیدا کرده.مواد مغذیی آن به قدری کافی است که به تنهایی وعده غذایی است.

برای دریافت رژیم غذایی شخصی خود اینجا کلیک کنید!

البته اوتمیل وابسته به این که با چه نوع مواد غذایی تهیه می شود، می تواند مزیت های گوناگونی برای بدن داشته باشد. ولی از مواردی که جزء خواص مصرف اوتمیل می باشند، می توان به موضوعات زیر اشاره نمود:

کاهش سطح قند خون

یکی از مهمترین خواص استفاده از اوتمیل، کاهش سطح قند خون است که در پی آن از میزان انسولین نیز کاسته می شود. در واقع این مزیت باعث می شود که افراد پس از مصرف این خوراکی، احساس سیری نموده و از پرخوری کردن و ریزه خواری جلوگیری می شود.

اوتمیل سالم ترین ماده مغذی است

این ماده غذایی سرشار از فیبرهای مختلف و کربوهیدرات می باشد. یکی از انواع فیبرهایی که در اوتمیل به وفور یافت می شود، فیبر بتا گلوکان است.

همچنین اوتمیل از میزان چربی و پروتئین زیادتری در مقایسه با بیشتر غلات برخوردار است.

بلغور جو دوسر مملو از مواد معدنی، ویتامین ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی می باشد. حدود ۷۰ گرم اوتمیل به صورت خام دارای مواد زیر است:

فسفر: حدود ۴۱%

منگنز: حدود ۱۹۱ درصد

مس: حدود ۲۴ درصد

منیزیم: حدود ۳۴ درصد

روی: حدود ۲۰ درصد

آهن: حدود ۲۱ درصد

فولات: حدود 11 درصد

ویتامین B1 (تیامین): حدود ۳۹ درصد

ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): حدود ۱۰ درصد

به علاوه مقادیر اندکی از پتاسیم، کلسیم، ویتامین B6، ویتامین B3 می باشد.

این بدان مفهوم است که اوتمیل از جمله خوراکی های سرشار از مواد مغذی است که می ‌توانید به عنوان یکی از وعده های غذایی یا میان وعده ها از آن استفاده کنید.

اوتمیل سرشار از آنتی اکسیدان ها

جوی دوسر از آنتی اکسیدان ها و ترکیب های گیاهی سودمندی به نام پلی فنول برخوردار است. عمده ترین گروه آنتی اکسیدان های بسیار مفید به عنوان آوانانترامید می باشند که می توان گفت فقط در جو دوسر وجود دارند.

آنتی اکسیدان آوانانترامید می تواند از طریق فعل و انفعالات شیمیایی سبب افزایش ساخت اسید نیتریک شده و در نهایت منجر به کاهش فشارخون می شود.

همچنین این مواد باعث گشاد شدن عروق خونی ساده گشته و در نتیجه به عنوان کمک بسیار مهمی در راستای بهتر شدن جریان خون در اندام ها می شود.

همچنین، این آنتی اکسیدان ها از خواص ضد التهابی و ضد آلرژی برخوردار هستند.

آنتی اکسیدان دیگری که در جو دوسر به میزان فراوانی یافت می شود، اسید فرولیک است.

شما در حال مطالعه مقاله آیا اوتمیل لاغر کننده است هستید.

اوتمیل سرشار از فیبر گلوکان

مقادیر فراوانی از فیبر محلول بتا گلوکان در جو دوسر وجود دارد. این نوع فیبر قدرتمند، به میزان قابل توجهی در آب حل می شود. پس از ترکیب فیبر بتا گلوکان و آب، یک محلول ژل مانند و نسبتاً غلیظی در روده به وجود می آید.

چنانچه بخواهیم به صورت مختصر در مورد خواص فیبر بتا گلوکان برای بدن نکاتی را بیان نماییم، این موارد عبارتند از:
  • کم شدن میزان کلسترول بد خون
  • کاهش سطح قند خون و پاسخ انسولین
  • کاهش رغبت به مصرف مواد غذایی به دلیل ایجاد احساس سیری
  • کاهش خطر ابتلای ریه و سیستم تنفسی به آسم
  • پیشگیری از ابتلا به یبوست
  • ایجاد شرایط مناسب برای تکثیر باکتری های مفید و رشد آن ها در دستگاه گوارشی
  • کاهش بروز مشکلات قلبی که یکی از عوامل حائز اهمیت مرگ و میر در دنیا محسوب می شوند و دلیل عمده آن بالا رفتن میزان کلسترول در خون است.

محققان براساس مقالات معتبر علمی، به این نتیجه مهم دست یافته اند که وجود فیبر بتا گلوکان در جو، نقش زیادی در کاهش کلسترول مضر در خون ایفا می نماید.

یکی از تحقیقات علمی که اخیراً در مورد ترکیبات جو دوسر صورت گرفته است، حاکی از آن می باشد که وجود آنتی اکسیدان های متعدد در جو دوسر به همراه ویتامین سی، به منظور پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول مضر در بدن، فعالیت های مختلفی را انجام می دهند.

اوتمیل ممکن است باعث کنترل سطح قند خون افراد شود

همان طور که مطلع می باشید، دیابت نوع دو، یکی از مشکلات بسیار شایع در میان افراد در گروه های سنی مختلف است که از طریق بالا رفتن سطح قند خون قابل تشخیص می باشد. این بیماری اغلب به دلیل کاهش حساسیت نسبت به هورمون انسولین می باشد.

بنابراین اوتمیل می توانند باعث کاهش قند خون شود. این موضوع به خصوص در بیمارانی که دارای اضافه وزن زیادی بوده یا درگیر دیابت نوع دو می باشند، بسیار کمک کننده است.

علاوه بر موارد ذکر شده، واکنش ها به تولید هورمون انسولین نیز افزایش می یابد.

این تأثیرات اغلب به قدرت بالای گلوکان در ساخت ژل غلیظ مرتبط می باشد که سبب تخلیه معده و جذب قند در خون می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *