3 آذر 1403
سایر مطالب رژیمی

مکمل غذایی چیست؟ + 6 مکمل غذایی ضروری بدن

6 مکمل غذایی ضروری بدن

 

مکمل غذایی چیست؟

طبق گفته موسسه ملی بهداشت، مکمل های غذایی شامل ویتامین ها، مواد معدنی، گیاهان دارویی، اسیدهای آمینه، آنزیم ها و بسیاری از محصولات دیگر هستند. امروزه مکمل ‌ها بیش از هر زمان دیگری در داروخانه‌ ها به اشکال مختلف از جمله قرص، کپسول، پودر و نوشیدنی موجود هستند. برخی از مکمل غذایی پرمصرف شامل مولتی ویتامین ها، ویتامین D و E؛ مواد معدنی مانند کلسیم و آهن؛ گیاهان مانند زردچوبه، اکیناسه و سیر؛ گلوکزامین؛ پروبیوتیک ها؛ روغن ماهی امگا 3؛ و پودرهای پروتئینی می باشند.

1. ویتامین های C، Eو A برای سلامت پوست

با افزایش سن، پوست مستعد آسیب های ناشی از سبک زندگی ناسالم، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، رژیم غذایی نامناسب، سیستم ایمنی بیش از حد فعال و عوامل دیگر می شود. دریافت مقدار کافی ویتامین C، ویتامین E، ویتامین A و زینک می تواند به حفظ سلامت و جوانی پوست کمک کند. به عنوان مثال، ویتامین C یک آنتی اکسیدان است و به محافظت از پوست و جذب مواد معدنی و مواد مغذی بیشتر کمک می کند. کلاژن مکمل غذایی دیگری است که می تواند با کمک به ترمیم زخم ها و حفظ حالت الاستیک و جوان پوست نقش مهمی داشته باشد.

2. ویتامین B برای انرژی و کمک به کنترل استرس

ویتامین‌ های گروه B، از جمله ویتامین B12 و فولات، برای متابولیسم، تقویت عملکرد و رشد سلولی، مصرف انرژی، جلوگیری از خستگی و بهبود عملکردهای شناختی مهم هستند. گیاهخواران اصولا دچار کمبود ویتامین B12 هستند چراکه ویتامین B12 تنها در منابع حیوانی یافت می شود، بنابراین مصرف مکمل آن توصیه می شود. حتی اگر روزانه ویتامین های B مورد نیاز خود را مصرف کنید به دلیل مشکلات جذب، ممکن است کمبود ویتامین های گروه ب دیده شود.

مکمل غذایی

3. ویتامین D و کلسیم برای سلامت استخوان

کلسیم و ویتامین D موجب محافظت در برابر بیماری قلبی، پوکی استخوان، دیابت و سرطان می شوند. کارشناسان بر این باورند که اکثر بزرگسالان به اندازه کافی مکمل غذایی کلسیم دریافت نمی کنند. تا زمانی که فرد دارای سطوح پایین ویتامین D و منیزیم باشد، کلسیم به درستی جذب نمی شود. ویتامین D3 نه تنها برای سلامت استخوان، بلکه برای عملکرد مغز نیز لازم است و از اختلالات خلقی جلوگیری می کند. بیشترین میزان ویتامین D با قرار گرفتن در معرض نور خورشید از طریق جذب پوستی دریافت می شود. از آنجایی که این روزها مردم کمتر در معرض آفتاب قرار می گیرند، بیشتر افراد در معرض خطر بالای کمبود ویتامین D قرار دارند. بهترین راه برای دریافت ویتامین D کافی 15 تا 20 دقیقه در اکثر روزهای هفته بدون ضدآفتاب قرار گرفتن در معرض آفتاب است. اگر این امکان وجود ندارد، توصیه می شود 400-800 IU مکمل غذایی ویتامین دی در روز مصرف کنید.

4. اسیدهای چرب امگا 3 برای مبارزه با التهاب

اگر می خواهید سیستم ایمنی قوی، مفاصل عالی، مغز فعال و قلب سالم داشته باشید، بهترین مکمل غذایی اسیدهای چرب امگا 3 می باشند. مصرف ماهی چندین بار در هفته یا مصرف مکمل امگا 3 معادل حدود 1000 میلی گرم در روز بهترین راه برای غلبه بر التهاب و دریافت امگا 3 کافی است. سایر ویتامین ‌ها نیز ممکن است بتوانند سطح قند خون و پاسخ‌ های هورمونی را مدیریت کنند، که در صورت غیرطبیعی شدن می ‌تواند به التهاب منجر شود. ویتامین E، ویتامین A و ویتامین C برای تقویت سلول ها و بافت ها و محافظت در برابر التهاب عمل می کنند. روی نیز یکی از مهم ترین مواد مغذی برای کمک به جذب مواد مغذی است و مواد زائد را دفع می کند و از این طریق با التهاب و آسیب سلولی مقابله می کند.

5. آنتی اکسیدان برای سلامت چشم

ویتامین ‌ها و آنتی ‌اکسیدان‌ ها برای سلامت چشم می ‌توانند به محافظت از ماکولا، عدسی و قرنیه چشم کمک کنند و آسیب ناشی از رادیکال ‌های آزاد و التهاب را که بافت چشم را تخریب می‌ کنند، کاهش دهند. تعدادی از آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین A، ویتامین C، لوتئین و زئازانتین می توانند از افت بینایی در اثر افزایش سن جلوگیری کنند. لوتئین و زئازانتین کارتوتنوئیدهایی در ناحیه ماکولا شبکیه چشم هستند و می توانند به کاهش خطر آسیب اکسیداتیو ناشی از نور که منجر به دژنراسیون ماکولا (AMD) می شود، کمک کنند. روی و مس در ترکیب با سایر ویتامین ها نیز می توانند به محافظت از شبکیه و کاهش خطر دژنراسیون ماکولا و بینایی کمک کنند. ویتامین A و ویتامین Cبه جلوگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در چشم ها که به مرور در اثر مواردی مانند رژیم غذایی نامناسب، انتشار نور آبی از صفحه نمایش کامپیوتر و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شود، کمک می کنند.

6. پروبیوتیک ها برای سلامت دستگاه گوارش

پروبیوتیک ها باکتری هایی در دستگاه گوارش هستند که به بدن برای جذب مواد مغذی و مبارزه با بیماری ها کمک می کند. برخی از پروبیوتیک ها سیستم ایمنی را تقویت می کنند و برخی دیگر موجب تعادل هورمونی می شوند. پروبیوتیک ها به تولید ویتامین B12، بوتیرات و ویتامین K کمک می کنند؛ میکروب های مضر را بین می برند و آنزیم هایی را که جلوی باکتری های مضر را می گیرند تولید می کنند.
هنگام خرید مکمل غذایی پروبیوتیک، به جنس، گونه و سویه آن توجه کنید. همچنین برچسب مکمل باید نوع CFU ها (واحدهای تشکیل دهنده کلونی) را که در زمان تولید وجود دارند نشان دهد. بهتر است پروبیوتیکی مصرف کنید که حداقل 50 میلیارد CFU داشته باشد و دارای سویه های متنوعی باشد. از جمله سویه‌ های باکتریایی می توان به باسیلوس کلاوزی، باسیلوس سابتلیس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس اشاره کرد.

گردآورنده: نگار رفیعی


امیدوارم که حالتون خوب باشه. خوب می‌دونم که در این دنیای پرسرعت، پیدا کردن یک رژیم تغذیه‌ای که واقعاً به نیازهای فردیتون بخوره، چالش بزرگیه. خب، حالا چه به عنوان یک دوست و چه به عنوان یک کسب و کار، من می‌خوام بهتون بگم که توی پلتفرم آنلاین “از شنبه”، یک فرصت جدید برای زندگی بهتر و سالم پیش رو دارید.
رژیم های از شنبه به دست متخصصان تغذیه با تجربه طراحی می‌شن، و این یعنی شما دیگه نیازی به دغدغه درست کردن برنامه تغذیه‌ای ندارید. ما باور داریم که هر فرد حق داره تا حد امکان راحت و با لذت به سلامتی خودش دست پیدا کنه. قیمت رژیم‌های ما هم واقعاً خوبه، چون ما باور داریم که این امکان باید برای همه باز باشه. ما یه جورایی به این فکر کردیم که این رژیم‌ها بیشتر یه سبک زندگی باشن تا یه برنامه سخت و ناپذیر. پس اگه با دوستاتون هم درباره‌ی این موضوع حرف می‌زنید، بهشون بگید که “از شنبه” منتظرشونه. ما در اینجا هستیم تا هر سوالی رو جواب بدیم و با هر پیشنهاد یا انتقادی که دارید، بهبود بیاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *