آویشن (Thyme) یکی از گیاهان دارویی است که به دلیل خواص بینظیر خود در زمینههای مختلف سلامت و زیبایی، از جمله مراقبت از پوست، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه دارای ترکیبات فعال مانند آنتیاکسیدانها، ضدباکتریها، و ضدالتهابها است که میتواند برای پوست بانوان مفید باشد. در زیر به برخی از معجزات آویشن برای پوست بانوان اشاره میکنیم:
1. درمان آکنه و جوشهای پوستی
آویشن به دلیل داشتن خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی، یکی از بهترین درمانهای طبیعی برای آکنه و جوشهای پوستی است. این گیاه میتواند باکتریهای مولد آکنه را از بین ببرد و التهاب ناشی از آن را کاهش دهد. از عصاره آویشن میتوان به عنوان یک تونر طبیعی استفاده کرد که به کاهش قرمزی و تورم ناشی از جوش کمک میکند.
2. آنتیاکسیدانهای قوی برای جلوگیری از پیری پوست
آویشن سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند فلاونوئیدها و ویتامین C است که به محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. رادیکالهای آزاد میتوانند به پیری زودرس پوست و ایجاد چین و چروکها منجر شوند. مصرف منظم آویشن یا استفاده موضعی از آن میتواند به جوانسازی پوست و جلوگیری از پیری کمک کند.
3. روشن کردن و شفافیت پوست
استفاده از آویشن به شکل ماسک یا لوسیون، میتواند به روشنتر شدن پوست و بهبود رنگ چهره کمک کند. ترکیبات موجود در آویشن باعث پاکسازی عمقی پوست و از بین بردن سلولهای مرده میشوند که در نتیجه پوست تازه و شفافتر به نظر میرسد.
4. درمان عفونتهای پوستی
آویشن به دلیل داشتن خاصیت ضدمیکروبی میتواند به درمان عفونتهای پوستی مانند اگزما، عفونتهای قارچی و التهابات ناشی از خارش و حساسیت کمک کند. از روغن یا عصاره آویشن میتوان به عنوان یک درمان طبیعی برای تسکین این مشکلات استفاده کرد.
5. پاکسازی و کوچک کردن منافذ باز پوست
یکی از مشکلات رایج در بین بانوان، منافذ باز پوست است که میتواند منجر به تولید بیش از حد چربی و تجمع آلودگی شود. آویشن با خواص قابض خود میتواند منافذ باز پوست را کوچک کند و از تجمع چربی و باکتریها جلوگیری کند. این گیاه به عنوان یک پاککننده طبیعی عمل میکند که پوست را عمیقاً تمیز و منافذ را منقبض میکند.
6. تسکین پوست تحریک شده و حساس
آویشن دارای خواص ضدالتهابی و آرامبخش است که به تسکین پوستهای حساس و تحریکشده کمک میکند. بانوانی که پوستهای حساس دارند و به دنبال یک درمان طبیعی برای کاهش التهاب و خارش هستند، میتوانند از دمنوش یا عصاره آویشن استفاده کنند.
7. تقویت و بهبود بافت پوست
ویتامینها و مواد مغذی موجود در آویشن به تقویت بافت پوست و بهبود سلامت کلی آن کمک میکنند. استفاده منظم از آویشن به صورت موضعی یا مصرف آن به شکل دمنوش میتواند بافت پوست را محکمتر و شادابتر کند.
نحوه استفاده از آویشن برای پوست:
- ماسک آویشن: میتوانید از برگهای خشک یا تازه آویشن یک ماسک تهیه کنید. برای این کار، برگهای آویشن را با آب گرم یا عسل مخلوط کرده و روی پوست خود بگذارید. این ماسک میتواند به پاکسازی عمقی پوست و کاهش جوشها کمک کند.
- تونر آویشن: یک تونر طبیعی با جوشانده برگهای آویشن تهیه کنید. آن را صاف کرده و پس از خنک شدن، به عنوان یک تونر پس از شستشوی صورت استفاده کنید.
- روغن آویشن: روغن آویشن را میتوان به شکل رقیق شده (مخلوط با روغنهای حامل مانند روغن جوجوبا یا نارگیل) برای درمان مشکلات پوستی مانند آکنه و التهاب به کار برد. هر شب چند قطره از این روغن را روی پوست خود بمالید.
هشدارها:
- قبل از استفاده از روغن آویشن، حتماً آن را رقیق کنید زیرا میتواند برای پوستهای حساس قوی باشد و تحریک ایجاد کند.
- در صورت داشتن پوست حساس یا مستعد به آلرژی، حتماً تست حساسیت روی ناحیه کوچکی از پوست انجام دهید.
با استفاده از آویشن به صورت منظم و مراقبتهای مناسب، میتوان به پوست سالمتر، شفافتر و جوانتر دست یافت. این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی و مؤثر میتواند جایگزین خوبی برای محصولات شیمیایی باشد.
در این مقاله در مورد خواص آویشن برای پوست صحبت می کنیم. آویشن درختچهای کوتاه و پر از شاخه با برگ های نازک و مقابل هم می باشد که در طب سنتی ایران و اروپا مصرف دارویی بسیاری داشته است. از این گیاه در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی، همچنین حفظ سلامت و درخشندگی پوست صورت استفاده متنوعی میشود.
برخی از خواص آویشن برای پوست
از خواص آویشن می توان به مواردی از قبیل ضد درد، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آرتریت، ضد میکروب، ضد سلولیت، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد ادم، ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد تب، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد قارچ، ضد کرم، ضد احتقان، ضد سرفه، ضد نفخ، ضد زخم داخلی، ضد کرم آسکاریس، قابض، بازکننده برونش ها، معرق، خلط آور، کاهش دهندهی چربی خون، کاهش دهندهی پرفشاری خون، محرک سیستم ایمنی بدن، حشره کش، کاهش دهندهی ترشحات بزاقی، مسکن و محرک اشاره کرد. بر اساس تحقیقاتی که بر روی اثرات آویشن بر روی سلامت پوست صورت انجام شد، مشاهده گردید که آویشن در درمان آکنه تاثیر زیادی دارد.
ماسک آویشن برای پوست حساس
می توان ۲۰ گرم آویشن را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرد و از آن بعنوان یک ماسک برای پوست های حساس استفاده نمود.
بخور آویشن
از خواص آویشن برای پوست می توان به تمیزکردن عمیق پوست صورت، از بین بردن دانههای سرسیاه از پوست صورت، کاهش سموم پوست صورت و افزایش گردش خون پوست صورت اشاره کرد. یک لیوان آب در حال جوش را با یک قاشق غذاخوری آویشن شیرازی مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه بخور دهید. سپس به کمک یک پنبه مقداری از محلول را بر روی پوست صورت خود بکشید و بعد از ۱۰ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید.
بیشتر بدانیم: انواع لایه برداری پوست
راهی برای درمان جوش ها
علت این جوشها می تواند به دلیل تغذیه نامناسب، استرس و فشارهای عصبی، کمبود ویتامینها و وجود باکتری و عفونت باشد. از خواص آویشن برای پوست می توان به ضد باکتریایی و تصفیه کنندگی آن اشاره کرد که می تواند برای از بین بردن عفونت های داخل بدن که موجب جوش های پوست صورت می شوند موثرباشد. بخور گیاهان دارویی از قبیل آویشن، اسطوخودوس، رازیانه، رزماری، نعناع کوهی، بومادران و گزنه می تواند بهترین راهحلها برای افزایش نشاط، شادابی و جوانسازی پوست باشد.
تهیه دمنوش آویشن
کافی است که یک قاشق چایخوری از گل آویشن به شکل پودر یا به فرم درسته در قوری کوچکی از آبجوش به اندازه ی یک لیوان ریخته و بگذارید دم بکشد.