30 شهریور 1403
سایر مطالب رژیمی

شایعترین دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو

تغییرات هورمونی از جمله تغییراتی که در طول بارداری و یائسگی رخ می دهد و یا بدلیل بیماری های تیروئیدی رخ می دهد. بیماری هایی مثل طاسی منطقه‌ای (سکه ای)، اختلال کشیدن مو و بیماری های قارچی، عوامل استرس زا که با telogen effluvium (TE) مشاهده می شود، فقر آهن یا سایر کمبودهای تغذیه ای، برخی داروها یا درمان ها مثل داروهایی که برای درمان سرطان، افسردگی و فشارخون بالا استفاده می شود و بستن و آرایش مو که باعث کشیده شدن مو یا خشکی و زبر شدن موها می توانند از دلایل ریزش مو باشند.

چگونه ریزش مو را تشخیص بدهیم؟

معمولا یکی از دلایل ریزش مو به طور طبیعی بالا رفتن سن است. اما گاهی اوقات ریزش مو می تواند نشانه یک بیماری باشد. برای تعیین اینکه آیا ریزش مو بدلیل بیماری رخ می دهد یا خیر، پزشکسابقه پزشکی فرد که شامل سوالاتی در مورد سابقه خانوادگی، بیماری های قبلی، داروهای مصرفی، نحوه بستن و آرایش کردن مو و رژیم غذایی می باشد را بررسی می کند. همچنین معاینه فیزیکی که می تواند شامل کشیدن چند تار مو باشد (این کار به تعیین مقدار ریزش مو کمک می کند)، بررسی نمونه های مو زیر میکروسکوپ، انجام آزمایشات خون که می تواند به شناسایی بیماری هایی که باعث ریزش مو می شوند، کمک کند نیز انجام می شوند.

برای ریزش مو چه کاری می توانید انجام دهید؟

با توجه به دلایل ریزش مو روش های متعددی برای درمان ریزش مو وجود دارد که پزشک می تواند از این روش ها استفاده کند. اگر وجود یک بیماری از دلایلریزش مو است، پس اقدام برای درمان بیماری می تواند ریزش مو را کند و یا متوقف کند. اگر مصرف داروها باعث ریزش مو می شوند، پزشک می تواند داروها را تغییر بدهد و یا مصرف آن را برای چند ماه متوقف کند. پزشک می تواند برخی داروها یا روش ها را برای درمان آلوپسی اندروژنیک تجویز کند.

دلایل ریزش مو

این داروها شامل موارد زیر هستند:

Finasteride: مصرف این دارو در مردان می تواند سرعت ریزش مو را کند نماید و رشد موهای جدید را تحریک کند.
Spironolactone: مصرف این دارو در زنان می تواند به کندشدن سرعت ریزش مو و بهبود ضخامت مو کمک کند.
تزریق کورتیکواستروئید: تزریق داروهای کورتیکواستروئید به نقاطی که دچار طاسی یا ریزش مو شده اند، می تواند برای برخی از انواع ریزش مو مثل طاسی منطقه ای (سکه ای) مفید باشد.
کاشت مو: در طول کاشت مو، متخصص یا جراح پوست و زیبایی، موهای یک بخش از سر را بر می دارند و آن را در نقطه ای که دچار طاسی است، می کارند.
مینوکسیدیل: مینوکسیدیل (Minoxidil) به عنوان داروهای بدون نسخه (OTC) در داروخانه ها موجود است و مردان و زنان می توانند از آن برای کمک به رشد مجدد مو یا کندشدن ریزش مو استفاده کنند. این دارو به شکل شامپو، مایع یا کف موجود است. روش های جدید: روش هایی مثل میکرونیدلینگ (Microneedling) و شانه یا کلاه لیزری برای درمان خانگی ریزش مو در بازار موجود هستند. آکادمی درماتولوژی امریکا عنوان می کند که کارآزمایی ها نتایج امیدوارکننده ای را نشان داده اند اما تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آنها نیاز است.

در خانه چه کارهایی می توانید برای ریزش مو انجام دهید؟

برخی روش های بستن یا آرایش مو می تواند منجر به ریزش مو شود. از انجام کارهایی که باعث خشکی یا زبری مو می شوند خودداری کنید. موهایتان را به آرامی شانه کنید تا از کشیده شدن آن جلوگیری شود از روش های آرایش مو و بستن مو مثل دم اسبی، اتو کشیدن و استفاده از کش های محکم و سفت خودداری کنید از روش هایی که باعث آسیب رساندن به مو می شود مثل فر کردن مو و روغن های داغ خودداری کنید.

آشنایی با مکمل: قرص هیر ایکس خانم ها ویواتیون

درمان های جایگزین

بسیاری از روش های جایگزین برای درمان ریزش مو کشف شده اند. درحالیکه برخی از این روش ها امیدوارکننده هستند اما تحقیقات بیشتری برای اثربخشی آنها نیاز است. نمونه ای از روش های جایگزین برای درمان ریزش مو شاملآمینواسیدها، ویتامین دی، روغن ماهی، آب پیاز، روغن رزماری و عصاره درخت نخل اره ای است. همیشه قبل از امتحان کردن هر مکملی، بهتر است با پزشکتان مشورت کنید. برخی مکمل ها می توانند با داروهایی که مصرف می کنید، تداخل داشته باشند.

چه زمانی برای ریزش مو به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر نگران ریزش موهایتان هستید، به پزشک مراجعه کنید. برخی علایم نشان دهنده وجود یک بیماری هستند که نیاز به درمان دارند و این علایم ممکن است باعث ریزش مو شوند. اگر دچار ریزش مو به طور ناگهانی شده اید، ریزش مو باعث شده تا موهایتان به صورت دسته ای بریزند و یا ریزش مو منجر به طاسی شده و یا با خارش یا حساسیت سر همراه است، به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *