3 آذر 1403
سایر مطالب رژیمی

بیش فعالی کودکان

بیش فعالی کودکان

بیش فعالی کودکان

بیش از شش میلیون کودک مبتلا به ADHD هستند که یکی از رایج‌ترین اختلالات رفتاری در کودکان محسوب شده و به مشکلاتی در زمینه توجه، رفتارهای تکانشی، و بیش فعالی کودکان منجر می شود. یافته های جدید دانشمندان از امکان آغاز این اختلال در رحم مادر حکایت دارند. پژوهشگران کالج کینگ دو گروه از کودکان را زیر بررسی قرار دادند که یکی از آنها شامل ۸۳ کودک با مشکلات رفتاری زودرس، یکی از نخستین نشانه های ADHD، بوده و گروه دوم ۸۱ کودک با رفتاری نسبتا طبیعی برای سن خود را شامل می شد. پس از بررسی رفتار کودکان، پژوهشگران تغذیه مادران به همراه DNA کودکان را نیز تجزیه و تجلیل کردند تا بروز هرگونه تغییر در مغز را شناسایی کنند.

مادرانی که عامل بیش فعالی کودکان می‌شوند

آنها دریافتند احتمال به دنیا آمدن کودکی مبتلا به مشکلات رفتاری از مادرانی که مقادیر زیادی قند، چربی، و غذاهای فرآوری شده را طی دوران بارداری خود مصرف کرده اند، بیشتر بوده است.اما این مطالعه تنها به چگونگی رفتار کودک محدود نشد. با بررسی های صورت گرفته، پژوهشگران دریافتند رژیم غذایی مادر طی دوران بارداری قدرت اثرگذاری بر تغییرات اپی ژنتیک در مغز نوزاد را نیز داشته است. این نوع از تغییرات بر کد ژنتیکی تاثیرگذارند و موجب روشن و خاموش شد ژن ها در یک فرد می شوند. در مورد ADHD، یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی موجب روشن شدن ژن IGF۲ شده که به توسعه ADHD در مغز نوزاد منجر می شود. هرچه ژن IGF۲ بیشتر بیان شده، نشانه های ADHD بین کودکان سنین ۷ تا ۱۳ سال نیز بالاتر بوده است.به گفته دکتر ادروارد پارکر، یکی از مولفان مطالعه و کارشناس ADHD در کالج کینگ، یافته های ما درباره این که تغذیه نامناسب والدین با متیلاسیون IGF۲ بالاتر در ارتباط است، یک بار دیگر اهمیت بسیار زیاد رژیم غذایی سالم طی دوران بارداری را نشان می دهد. ترویج یک رژیم غذایی سالم برای بانوان طی دوران بارداری ممکن است در نهایت نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهد.در همین راستا، توصیه می شود بانوان باردار از مصرف غذاهای فرآوری شده و آنهایی که سرشار از قند و چربی هستند، پرهیز کنند تا از شکل گیری چنین تغییرات ژنتیکی در مغز نوزاد متولد نشده آنها پیشگیری شود. در عوض، بانوان باردار می توانند مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-۳ از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون را مد نظر قرار دهند که برای توسعه و رشد سیستم عصبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.دکتر پارکر این گونه نتیجه گیری کرده است: ما تا پیش از این می دانستیم که استفاده از مکمل های تغذیه ای برای کودکان می تواند به کاهش نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری منجر شود و از این رو برای پژوهش های آینده مهم است که نقش تغییرات اپی ژنتیک در این فرآیند مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.

بیش فعالی کودکان

تاثیر رنگ های مصنوعی بر بیش فعالی کودکان

محققان اثر خوراکی‌ها با رنگ مصنوعی را با اثر حذف این خوراکی‌ها مقایسه کردند و نتیجه‌گیری آنها این بود که وقتی کودکان مواد خوراکی با رنگ مصنوعی می‌نوشند، بیشتر احتمال دارد که «بیش‌فعال» شوند. دانشمندان اثر این رنگ‌های مصنوعی را مستقیماً روی گروه‌هایی از بچه‌های 3 ساله و 8 ساله بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری، اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.وی بیان داشت: والدین می‌توانند با حذف این گونه خوراکی‌ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه این که حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.

آشنا شویم: کپسول امگا فلکس هلث برست

والدین موقع خرید خوراکی‌های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز «مواد تشکیل‌دهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند. اغلب این رنگ‌ها نه‌تنها استاندارد و قابل تایید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند. برخی از این رنگ‌ها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده می‌شوند و برای سلامت فوق‌العاده خطرناک هستند. اگر برای تزیین غذا یا شیرینی‌جات اصرار به استفاده از رنگ‌های مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به جای استفاده از رنگ‌های مصنوعی سراغ رنگ‌های طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگ‌های میوه‌هایی چون آلبالو، توت فرنگی و … برای شیرینی یا نوشیدنی‌های خود استفاده کنید.
در میان رنگ‌های غیر مجاز خوراکی تارتارازین (زرد) بیشترین رنگ مصرفی ( خصوصا در شیرینی‌ها ) بوده و این در حالیست که گزارش‌های زیادی در مورد سمیت این رنگ و حساسیت شدید نسبت به این رنگ گزارش شده است. در خصوص عوارض رنگ‌های غیرمجاز این رنگ‌ها می‌تواند در بچه‌ها باعث خلق و خوی بد، شود پس باید توجه کرد که استفاده از این رنگ‌ها اثرات نابجایی را برسلامتی کودکان وخصوصآ در درازمدت در بدن انسان می‌گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *