4 آذر 1403
سایر مطالب رژیمی

8 روش افزایش رشد مو

افزایش رشد مو

 

مو چگونه رشد می کند؟

طبق گفته آکادمی پوست آمریکا، افراد با همه فولیکول های موی خود که حدود 5 میلیون عدد است به دنیا می آیند. از این تعداد، حدود صدهزار فولیکول روی پوست سر قرار دارد. حدود 50 تا 100 تار مو در روز از موهای سر می ریزد که کاملا طبیعی است. مو از یک ریشه در انتهای فولیکول زیر پوست رشد می کند. خون در پوست سر به فولیکول رفته و اکسیژن و مواد مغذی را برای ریشه مو تأمین می کند که به رشد موها کمک می کند. رشد موها موجب فشار به پوست فشار شده و از غده چربی عبور می کند. چربی ترشح شده از این غده است که موها را براق و نرم می کند.

راههای افزایش رشد مو

علاوه بر ژنتیک، چندین عامل دیگر نیز در تقویت رشد مو نقش دارند. اگرچه هیچ معجون یا داروی جادویی که منجر به رشد فوری مو شود وجود ندارد، اما هنوز هم می توان اقداماتی را انجام داد.

از رژیم غذایی محدود کننده خودداری کنید

رژیم غذایی محدود می تواند منابع و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو را کاهش دهد. از آنجا که رشد مو در مقایسه با سایر عملکردهای بدن اولویت کمتری دارد، هنگامی که بدن به دلیل رژیم های محدود کننده تحت فشار قرار می گیرد، رشد مو به سرعت متوقف می شود. حتی پس از از سرگیری رژیم غذایی سالم، ریزش مو معمولا برای چند ماه ادامه می یابد.

پروتئین کافی مصرف کنید

اگر رژیم غذایی شما به شدت محدود کننده باشد، موها به طور مطلوب رشد نمی کنند و ممکن است دچار ریزش مو شوید. رژیم غذایی متعادل با مصرف پروتئین کافی برای رشد مطلوب موها مهم است. به طور کلی 50 گرم پروتئین یا بیشتر در روز توصیه می شود.

8 روش تقویت رشد مو

محصولات حاوی کافئین استفاده کنید

همه ما می دانیم که کافئین می تواند باعث افزایش انرژی بدن شود، اما یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که ممکن است موجب تقویت رشد مو شود. طبق مطالعه، کافئین ممکن است به رشد موهای جدید در سطح مولکولی، سلولی و اندام در مردان و زنان کمک کند.

استفاده از روغن های معطر

روغن های معطر نه تنها بوی خوبی دارند، بلکه ممکن است به افزایش رشد مو نیز کمک کنند. یک مطالعه نشان داد که دوز روزانه 400 میلی گرم روغن هسته کدو به شکل کپسول منجر به افزایش رشد مو در مردان می شود. پس از 24 هفته، مردانی که روغن هسته کدو تنبل مصرف کردند، 40 درصد افزایش تعداد مو را تجربه کردند. مطالعه دیگری چهار گروه از موش ها را بررسی کرد که به هر یک از آنها درمان موی متفاوتی داده شد. درمانها شامل سالین، روغن جوجوبا، 3 درصد ماینوکسیدیل یا 3 درصد روغن نعنا فلفلی بود. این مطالعه نشان داد گروهی که روغن نعنا به آنها داده شد بیشترین رشد مو را داشتند. این رشد شامل افزایش قابل توجهی در ضخامت مو، تعداد فولیکول ها و عمق فولیکول ها بود.

مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مناسب

ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری برای سلامت کلی بدن مهم هستند و در تأمین انرژی مورد نیاز بدن برای افزایش رشد مو نقش مهمی ایفا می کنند. این مواد مغذی شامل بیوتین، ویتامین سی، ویتامین دی، ویتامینE، روی، آهن، امگا 3 و امگا 6 هستند. یک مطالعه نشان داد که مصرف مکمل های امگا 3 و امگا 6 به مدت 6 ماه ممکن است از ریزش مو محافظت کند. داده های یک منبع دیگر نشان می دهد که سطوح پایین روی ممکن است نقش کلیدی در ریزش مو داشته باشد. همچنین در مطالعات نشان داده شده که بهبود سلامت مو و ناخن پس از مصرف مکمل بیوتین دیده شده است.

با مکمل های تقویت موها آشنا شوید: قرص هیر ایکس خانم ها ویواتیون

ماساژ پوست سر 

ماساژ پوست سر می تواند به آرامش و کاهش استرس کمک کند. علاوه بر این طبق یک مطالعه در سال 2016 ممکن است به سلامت موها نیز کمک کند. این مطالعه تأثیر ماساژهای روزانه 4 دقیقه ای پوست سر را مورد بررسی قرار داد. پس از 24 هفته، محققان دریافتند که 9 مرد شرکت کننده در این مطالعه موهای ضخیم تری نسبت به ابتدا داشتند. در حالی که این مطالعه تفاوت قابل توجهی در رشد مو نشان نداد، تصور می شود که ماساژ پوست سر ممکن است به گشاد شدن رگ های خونی زیر پوست کمک کند. این امر منجر به ضخیم شدن موها شده و احتمال شکستن آنها را کمتر می کند.

استفاده کمتر از سشوار و اتوی مو

حرارت ناشی از اتوی مو، سشوار و صاف کننده ها می تواند به موها آسیب برساند و باعث شکستگی آنها شود. بهتر است استفاده از آنها را محدود کنید. کاهش دمای ابزارهای حالت دهنده نیز می تواند به کاهش آسیب موها کمک کند. علاوه بر این، بر اساس یک مطالعه، استفاده از یک محصول محافظ در برابر حرارت قبل از استفاده از حالت دهنده ها، ممکن است شکستگی مو را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

کمتر رنگ کردن مو

رنگ کردن موها به موها فشار وارد کرده و باعث شکستن آنها می شود. اما وقتی این فرایندها را کم می کنیم، موها کمتر می شکنند و به نظر می رسد سریعتر رشد می کنند

نویسنده: نگار رفیعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *