30 شهریور 1403
سایر مطالب رژیمی

مراحل رشد نوزاد در 2 ماهگی

مراحل رشد نوزاد

 

مراحل رشد نوزاد در 2 ماهگی

در طول 2 ماهگی، مراحل رشد نوزاد سریع تر می شود بطوری که وزن او 900 گرم و قد او 2.5 تا 3.8 سانتی متر افزایش می یابد. اغلب نوزادان در حدود 6 هفتگی رشد انفجاری دارند که این رشد، آنها را به هیاهو و جنب وجوش می آورد چون آنها می خواهند بیشتر از حدمعمول شیر بخورند. احساس می کنید که تمام وقت باید به او شیر بدهید بخصوص در اوقات خاصی از روز. اگر نوزاد، زبانش را به بیرون می آورد و یا در حال مکیدن است، می توان گفت که او گرسنه است. اگر نوزاد می خوابد یا سرش را بر می گرداند، او سیر است. در 6 تا 8 هفتگی، نوزاد نیاز به واکسن تزریقی و خوراکی روتاویروس دارد.

نوزاد 2 ماهه چه کارهایی می تواند انجام دهد؟

تا 2 ماهگی، نوزاد انگشتان دست و پا را کشف خواهد کرد. او دستانش را باز می کند و یک شی را بر می دارد (اگرچه نمی داند که چگونه باید آن را حرکت دهد). گاهی اوقات هر دو دست را بهم می کوبد. نوزاد 2 ماهه بتدریج هماهنگی حرکات را می آموزد. او بجای تند دست و پا زدن هنگام تولد می تواند حرکات آرام و یکدست و حتی حرکت چرخشی را انجام دهد. نوزاد 2 ماهه هر دو پایش را محکم تکان می دهد و جنب و جوش زیادی دارد. او روی زمین غلت می خورد بنابراین او را روی میز رها نکنید. گردن او قویتر می شود. در طول زمان شکم، نوزاد سرش را بالا می برد و آن را از یک طرف به طرف دیگر حرکت می دهد. برخی نوزادان می توانند سینه شان را از روی زمین بلند کنند. برخی نوزادان تا رسیدن به 2 ماهگی می توانند تمام شب را بخوابند. حتی اگر شما یکی از والدین خوش شانس نباشید، نوزاد حداقل تا پاسی از شب می خوابد. نوزادان 2 تا 4 ساعت می خوابند و در طول روز بیدار و هوشیار هستند، اگرچه الگوی خواب نوزادان در این سن تغییر می کند. اکثر اوقات چشم نوزاد در این سن باهم حرکت می کنند. آنها به وضوح شما را می شناسند، هنگامی که با او حرف می زنید، او به شما نگاه می کند و می تواند شما را به چشمانش دنبال کند. نوزاد، نگاه کردن به چهره شما را دوست دارد و حتی لبخند دوست داشتنی به شما می زند. آنها به اشیای رنگی با الگوهای پیچیده نگاه می کنند. نوزاد 2 ماهه صداهای بیشتری مثل آ یا او را تولید می کند و به صدای شما گوش می دهد.

مراحل رشد نوزاد

چگونه به مراحل رشد نوزاد کمک کنیم؟

زمانی که نوزاد بیشتر از حد معمول رشد می کند، متوجه می شوید که او در طول روز هوشیار است. بنابراین شما وقت بیشتری برای ارتباط و تعامل با او می گذارید و این به رشد او کمک می کند. برای نوزاد، لالایی بخوانید و با او حرف بزنید. با این روش، او به صداها و حرف های شما عادت می کند و بتدریج مهارت های کلامی و ارتباطی او رشد می کند. شما می توانید با نوزاد بازی کنید. اجازه بدهید که او به اشیای گوناگون با طرح ها، رنگ ها و اشکال مختلف نگاه کند و آنها را لمس کند. اسباب بازی های پلاستیکی و توپ های نرم برای بازی با نوزادان بسیار مفید هستند. نوزاد، نگاه کردن به چهره شما را دوست دارد بنابراین به او لبخند بزنید. این کار باعث آزاد شدن مواد شیمیایی خوب در بدن نوزاد می شود و او ایمنی و امنیت را احساس می کند. شما می توانید با ماساژ دادن نوزاد، او را آرام کنید. ماساژ دادن نوزاد بعد از حمام کردن او بسیار خوب و مفید است. نوزاد را به مدت 1 تا 5 دقیقه روی شکم بگذارید تا عضلات گردن و بالاتنه او تقویت شوند. این روش به رشد عضلات او بخصوص برای نشستن و چهار دست و پا خزیدن کمک می کند. همیشه نوزاد را روی کمر بخوابانید.

آشنایی با مکمل: قطره ویتامین A+D ویواکیدز

علایم اختلال رشد

مراحل رشد نوزاد متفاوت است. اگر در 2 ماهگی با موارد زیر مواجه شدید، به پزشک یا متخصص اطفال رجوع کنید:
نوزاد تا 8 هفتگی نمی خندد
وقتی نوزاد را در بغل می گیرید و سعی می کنید او را آرام کنید، نوزاد حتی برای یک لحظه کوتاه آرام نمی گیرد
یک طرف از بدن نوزاد قویتر از طرف دیگر است
نوزاد انگشتانش را به حالت مشت نگه می دارد
صداهای ناگهانی، او را از از جا تکان نمی دهد
نوزاد بدرستی شیر نمی خورد
نوزاد بدنی شل و آویزان یا سفت دارد

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *