3 آذر 1403
رژیم موارد خاص

رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه

رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه

هیچ غذا یا رژیم غذایی واحدی نمی تواند به تنهایی باعث ایجاد یا جلوگیری از سرطان سینه بشود، اما انتخاب رژیم غذایی فردی می تواند برای کسانی که در شرایط این سرطان هستند، خطر ابتلا به سرطان سینه آنها و یا تندرستی کلی آنها را تغییر دهد.
سرطان سینه یک بیماری پیچیده است که عوامل زیادی در آن بسیار موثر است. برخی از این عوامل، سن، سابقه خانوادگی، ژنتیک و جنسیت هستند که تحت کنترل شخص نیستند.
با این حال، فرد می تواند سایر عوامل مانند سیگار کشیدن، میزان فعالیت بدنی، وزن بدن و رژیم غذایی را کنترل کند. برخی محققان گفته اند كه عوامل رژیم غذایی می توانند مسئول 30 تا 40٪ از همه سرطان ها باشند.

 

غذاهای مناسب در رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه

سرطان سینه می تواند در مکان های مختلفی شروع ششده، به روش های مختلفی رشد کرده و نیاز به نوع درمان های مختلفی داشته باشد. درست همانطور که انواع خاصی از سرطان به برخی از درمان ها بهتر پاسخ می دهند، برخی از سرطان ها به خوبی میتوانند به غذاهای خاصی پاسخ دهند.
غذاهای زیر به طور کلی می توانند در یک رژیم غذایی سالم نقش داشته باشند و همچنین ممکن است به جلوگیری از پیشرفت یا رشد سرطان سینه کمک کنند:

  • انواع میوه و سبزیجات از جمله سالاد
  • غذاهایی که سرشار از فیبر هستند ، مانند غلات کامل ، لوبیا و حبوبات
  • شیر و محصولات لبنی کم چرب
  • محصولات مبتنی بر سویا
  • غذاهای سرشار از ویتامین D و سایر ویتامین ها
  • غذاها ، به ویژه ادویه جات ، دارای خاصیت ضد التهابی هستند
  • غذاهایی که عمدتا بر پایه گیاهان بوده و حاوی آنتی اکسیدان هستند

الگوهای غذایی که اولویت بندی این مواد غذایی را شامل می شود عبارتند از:

  • یک رژیم غذایی جنوبی که دارای سبزیجات پخته شده ، حبوبات و سیب زمینی شیرین است
  • یک رژیم مدیترانه ای ، که بر میوه ها و سبزیجات تازه و روغن های سالم تأکید میکند
  • هر نوع رژیم غذایی “محتاطانه” که حاوی مقدار زیادی میوه ، سبزیجات ، غلات کامل و ماهی باشد

 

میوه ها و سبزیجات

مطالعه ای روی 91779 تا زن نشان داده است كه پیروی از رژیم غذایی ای شامل گیاهان، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را 15٪ كاهش دهد.
در کنار سایر مزایای آنها ، میوه و سبزیجات سرشار از فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها هستند که به نظر می رسد دارای مزایای مختلف پزشکی هستند.
مطالعات نشان می دهد که غذاهای زیر ممکن است به جلوگیری از سرطان سینه کمک کند:

  • سبزیجات سبز ، برگ دار ، مانند کلم و کلم بروکلی
  • میوه ها ، به خصوص انواع توت ها و هلو
  • لوبیا ، حبوبات ، ماهی ، تخم مرغ و برخی از گوشت ها

محققان بتاکاروتن را که به طور طبیعی در سبزیجاتی مانند هویج مشاهده می شود، با خطر کمتری در سرطان سینه ربط داده اند. دانشمندان حدس می زنند که دلیل این موضوع ممکن است به خاطر ایجاد تداخلی در روند رشد سلول های سرطانی باشد.
وزارت زراعت ایالات متحده (USDA) مصرف روزانه بین پنج تا نه وعده میوه و سبزیجات تازه را توصیه کرده است.

رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه - میوه و سبزیجات
میوه و سبزیجات میتوانند به جلوگیری از سرطان سینه کمک کنند

 

فیبر و آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه

در حال حاضر تحقیق در مورد فیبر موجود رژیم غذایی و تأثیر آن بر سرطان سینه غیرقابل نتیجه گیری است، اما مطالعات متعددی نشان داده اند که می تواند به محافظت در برابر این بیماری به بیمار کمک کند.
استروژن بیش از حد می تواند عاملی برای پیشرفت و شیوع برخی از انواع سرطان سینه باشد. برخی از درمان ها با هدف جلوگیری از تعامل استروژن با سلول های سرطانی سینه هستند. خوردن رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند از این روند پشتیبانی کرده و باعث از بین رفتن استروژن شود.
فیبر سیستم گوارشی و از بین بردن منظم مواد اضافی از جمله استروژن اضافی را پشتیبانی می کند. این به بدن کمک می کند سموم را از بین برده و آسیب هایی را که می توانند به بدن برسانند را محدود کند.
نحوه اتصال فیبر به استروژن در روده نیز ممکن است به جلوگیری از جذب بیش از حد استروژن بدن کمک کند. این عوامل ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک بسیاری بکنند.
میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و حبوبات فیبر بدن را تأمین می کنند، اما حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله بتاکاروتن و ویتامین های C و E نیز میباشند.
آنتی اکسیدان ها با کاهش تعداد رادیکال های آزاد ، موادی زاید که بدن به طور طبیعی تولید می کند، می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری کنند. یک متاآنالیز در سال 2013 نشان داد افرادی که غلات سبوس دار بیشتری می خورند ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه کمتری داشته باشند.
دستورالعمل های رژیم غذایی برای آمریکایی ها در سال های 2015-2020، بسته به سن و جنسیت افراد، مصرف تا میزان 33.6 گرم فیبر در روز را توصیه می کند.

 

چربی های خوب

غذاهای چرب می توانند منجر به چاقی شوند و به نظر می رسد در افرادی که چاقی دارند، خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان سینه بیشتر میباشد.
مقداری چربی رژیم غذایی برای عملکرد صحیح بدن ضروری است، اما مصرف نوع مناسب آن نیز اهمیت بسیاری دارد.
چربی های اشباع شده و اشباع نشده، اگر در حد اعتدال باشند می توانند واقع شوند.
لیستی از این چربی ها در ادامه آورده شده است:

  • روغن زیتون
  • آووکادو ها
  • دانه ها
  • آجیل

ماهی های آب سرد مانند ماهی قزل آلا و شاه ماهی حاوی یک چربی غیر اشباع سالم به نام امگا 3 هستند. این چربی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز کمک کند.
نویسندگان یک تحقیق در سال 2015 به مطالعه روی جوندگانی اشاره کردند که در آن، جوندگانی که 8 تا 25٪ کالری مصرفی خود را با عنوان چربی های امگا 3 دریافت میکردند، به نظر می رسید که 20-35٪ کمتر به خطر ابتلا به سرطان سینه دچار بودند.
آنها همچنین مطالعه دیگری را روی بیش از 3000 زن ذکر کردند، که نشان داد افرادی که مقادیر زیادی امگا 3 مصرف کرده اند در 7 سال آینده 25٪ خطر بازگشت سرطان سینه کمتری دارند.
فواید سلامتی اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به دلیل توانایی آنها در کاهش التهاب باشد. التهاب ممکن است یک عامل مؤثر در سرطان سینه باشد.

رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه - چربی های خوب
آووکادو منبع خوب چربی های سالم است

 

تاثیر سویا بر سرطان سینه

سویا یک منبع غذایی سالم است که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. سویا یک محصول گیاهی بوده که سرشار از پروتئین، چربی سالم، ویتامین ها و مواد معدنی است اما کربوهیدرات کمی دارد. سویا حاوی آنتی اکسیدان هایی نیز میباشد که به نام ایزوفلاون شناخته شده می باشند.
نویسندگان یک تحقیق در سال 2017 که به بررسی داده ها برای 6،235 زن مشغول بوده اند، نتیجه گرفتند که به طور کلی “دریافت بیشتر ایزوفلاون در رژیم غذایی، با کاهش مرگ و میر ناشی شده از تمام دلایل همراه است.” محققان در حال تحقیق بر روی این موضوع بوده اند كه آیا مصرف سویا ایده خوبی برای مبتلایان به سرطان سینه هست یا خیر.
سویا نیز ممکن است به کاهش میزان لیپوپروتئین با غلظت کم (LDL) یا کلسترول بد کمک کرده و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. در کنار بیماری چاقی، این شرایط از عوامل خطرناکی هستند که با سندرم متابولیک، که شامل التهاب می باشند، همراه میشوند.
التهاب ممکن است در سرطان سینه نقش داشته باشد، اگرچه نقشی که در این قضیه دارا می باشد نامشخص است.
سویا در غذاهایی مانند مواردی که در زیر به آن ها اشاره شده است آورده شده:

  • توفو
  • تِمپه
  • اِدامامه
  • شیر سویا
  • آجیل سویا

برخی از افراد سوال می کنند که آیا سویا ممکن است به دلیل داشتن ایزوفلاوون ها که شبیه استروژن هستند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد یا خیر.
نویسنده یک مقاله مروری در سال 2016 خاطرنشان می کند که استروژن با ایزوفلاون ها یکسان نیستند و بعید است که این دو به یک روش و مثل هم رفتار کنند. به گفته نویسنده، انجمن یائسگی آمریکای شمالی نتیجه گرفته است که ایزوفلاون ها خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد.

 

غذاهای نامناسب در رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه

غذاهایی که ممکن است خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان، از جمله سرطان سینه را افزایش دهند شامل موارد زیر می باشند:

  • شکر اضافی
  • چربی
  • گوشت قرمز
  • غذاهای فراوری شده

 

شکر و سرطان سینه

در تحقیقات سال 2016 ، موش هایی که رژیم غذایی ای سرشار از قند داشتند و به اندازه یک رژیم غذایی معمولی در آمریکا داشتند، بیشتر در معرض تومورهای غده پستانی مشابه سرطان سینه در انسان بودند.
علاوه بر این، این تومورها به احتمال زیاد گسترش می یافتند، یا متاستاز می شدند.

 

چربی

مطالعات نشان می دهد که همه چربی ها بد نیستند. اگرچه به نظر می رسد که چربی حاصل از غذاهای فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد ، برخی از چربی های گیاهی ممکن است به کاهش آن کمک کنند.
چربی های ترانس نوعی از چربی است که در غذاهای فرآوری شده و از پیش ساخته شده رایج است. دانشمندان آن را با خطر های بیشتری برای سرطان سینه مرتبط كرده اند. چربی های ترانس بیشتر در غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای سرخ کرده، برخی از کراکرها ، دونات ها و شیرینی های بسته بندی شده یا شیرینی پزی ها پیدا میشوند. افراد باید در هر جایی که ممکن است، میزان مصرف چربی های ترانس خود را محدود کنند.

 

گوشت قرمز در رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه

برخی مطالعات ارتباطی بین گوشت قرمز و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان داده اند، به خصوص اگر فردی این گوشت را در دماهای بالا طبخ کند که این کار می تواند باعث آزاد شدن سموم شود.
علاوه بر این، گوشتهای فرآوری شده و یخ زده، میزان زیادی از چربی، نمک و مواد نگهدارنده را دارا میباشند. این موارد ممکن است به جای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه ، آن را افزایش دهد. در کل، به حداقل رساندن میزان فرآوری مواد غذایی، آن را سالم تر می کند.

رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان سینه - غذاهای مناسب
زردچوبه با داشتن خواص ضدالتهابی، میتواند به کم شدن احتمال مبتلا شدن به سرطان سینه کمک کند

 

نکاتی دیگر

ویتامین D موجود در غذاها و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کند. ویتامین D در تخم مرغ ، ماهی آب سرد و محصولات غنی شده موجود است. فرد می تواند با پزشک مشورت کرده تا میزان ویتامین D آنها را بررسی کند. اگر این موارد کم باشد، پزشک ممکن است مکملی را برای آن شخص توصیه کند.
چای سبز ممکن است اثرات مفید متفاوتی برای سلامتی داشته باشد. این ماده حاوی آنتی اکسیدان بوده و این آنتی اکسیدان ها ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند.
زردچوبه یک ادویه زرد رنگ بوده که ممکن است دارای خواص ضد التهابی باشد که می تواند رشد سلول های سرطانی سینه را محدود کند.
به طور کلی حفظ کردن وزن یک بدن سالم برای سلامتی مفید است، اما برای افرادی که مایل به جلوگیری از پیشرفت یا عود سرطان سینه هستند از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد. چاقی یک عامل خطرناک شناخته شده برای این بیماری است.
ورزش نیز اهمیت خاصی دارد. موسسه ملی سرطان گزارش داده است، زنانی که به مدت 4 ساعت در هفته و یا بیشتر ورزش می کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه کمتری دارند.

 

سخن پایانی

دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه و سبزیجات، و شامل قند و چربی های ترانس کم ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
این رژیم غذایی سالم می تواند خطر چاقی، که از شرایط افزایش احتمال ابتلای افراد به سرطان سینه و سایر سرطان ها میباشد، را نیز برای شما کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *