2 آذر 1403
سایر مطالب رژیمی

درمان معده درد ماه رمضان

درمان معده درد ماه رمضان

راه درمان معده درد ماه رمضان چیست؟ آیا شما همیشه نفخ کردن، آروغ زدن و درد معده را تجربه می کنید؟ آیا این درد شدید در ناحیه شکم، بر روی قفسه سینه شما نیز پخش  می شود ؟ اگر به سوالات مطرح شده، جواب مثبت داده اید، ممکن است به رفلاکس معده (ترش کردن) مبتلا باشید.

ترش کردن که معمولا با عنوان سوء هاضمه نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که با تمام علائمی که در بالا گفته شد، مشخص می شود. این بیماری ناشی از تجمع بیش از حد اسید کلریدریک در دستگاه گوارش و معده است که منجر به بالا رفتن سطح اسید (اسیدیته)و سوزش معده می شود.

نکته: درد معده یک بیماری حاد است که گاهی اوقات می تواند تداوم داشته باشد و یا عود کند و بعضی از اوقات ناپدید می شود و سپس بعد از چند هفته مجددا عود می کند.در صورتی که این بیماری درمان نشود، می تواند منجر به بیماری های شدید و مزمن شود، مانند زخم و آسیب رسیدن به دستگاه گوارش. بنابراین مهم است که در اسرع وقت این بیماری درمان شود.

12 درمان خانگی درمان معده درد ماه رمضان

  • سرکه سیب
  • جوش شیرین
  • موز
  • نوشیدنی غیرالکلی زنجبیل
  • چای بابونه
  • دارچین
  • چای سبز
  • بلغور جو دوسر
  • آب میوه
  • روغن زیتون
  • پاپایا
  • ماست

درمان معده درد ماه رمضان

1.سرکه سیب و درمان معده درد ماه رمضان

سرکه سیب می تواند با اسید اضافی تولید شده در معده مقابله کرده و سطح pH معده را به سطح نرمال خود برگرداند. استفاده از سرکه سیب به قرن 18 میلادی بر می گردد که برای تسکین درد ها و ناراحتی معده استفاده می شد.

1 قاشق غذاخوری سرکه سیب و 1 قاشق غذاخوری عسل را در 1 لیوان آب حل کرده و بخورید و در صورت نیاز، بعد از چند ساعت این کار را تکرار کنید.


بیشتر بدانید: رژیم غذایی مناسب برای تقویت حافظه در فصل امتحانات


2.جوش شیرین و درمان معده درد ماه رمضان

جوش شیرین یک داروی خانگی برای سوء هاضمه است. شواهد نشان می دهند که جوش شیرین می تواند باعث خنثی شدن اسید اضافی در معده شود و حالت تهوع و نفخ را تسکین دهد. با این حال، مطالعات علمی ادعا می کنند که مصرف زیاد جوش  شیرین می تواند منجر به بروز مشکلات قلبی و مشکلات متابولیک شود. در نتیجه باید قبل از انجام این درمان با یک ارائه کننده خدمات بهداشتی مشورت کنید و بدون نظارت پزشکی این روش درمانی را انجام ندهید.

1 قاشق چایخوری جوش شیرین را در 2/1 لیوان آب مخلوط کرده و بلافاصله بنوشید و در صورت نیاز، بعد از چهار ساعت نیز از این مخلوط بنوشید.

3.موز

خوردن موز برای معده هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. این میوه به طور سنتی برای درمان مشکلات معده و دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گرفته است. شما میتوانید قبل و یا بعد از خوردن غذا، یک عدد موز بخورید.در طول روز نیز می توانید 2 تا 3 عدد موز بخورید.

4.درمان معده درد ماه رمضان با نوشیدنی گازدار زنجبیل

این نوشیدنی یک نوع نوشیدنی گازدار است که از عصاره زنجبیل تهیه می شود. زنجبیل به دلیل داشتن ترکیبات مختلف بیولوژیکی فعال(فیتوشیمیایی) می تواند به برطرف کردن سوء هاضمه و ناراحتی معده کمک کند. همچنین این نوشیدنی به شما کمک می کند تا آروغ بزنید و حالت تهوع را از بین ببرید.

زمانی که دچار درد معده و یا سوء هاضمه  می شوید، یک لیوان نوشیدنی گازدار زنجبیل یا چای زنجبیل بنوشید.

5.چای بابونه

ترکیبات فنولیک و ترپنوئیدهای موجود در گیاه بابونه، به تسکین دستگاه گوارش شما کمک می کنند. چای بابونه می تواند به تسکین و کم کردن گرفتگی معده، نفخ،حالت تهوع و سوء هاضمه کمک کند. چای بابونه همچنین دارای خواص ضد نفخ است و می تواند نفخ شکم را کم کند.

1 تا 2 قاشق چایخوری بابونه خشک را در یک فنجان آب داغ خیس کنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه بماند.سپس آن را صاف کرده و عصاره آن را در حالی که هنوز گرم است بنوشید. در روز 2 تا 3 فنجان چای بابونه بنوشید.

درمان معده درد ماه رمضان

6.دارچین

دارچین،اثرات محافظتی را بر روی معده اعمال می کند و سال ها از آن برای درمان سوء هاضمه، گرفتگی شکم، حالت تهوع و نفخ استفاده شده است.

1 قاشق چایخوری پودر دارچین را در 1 فنجان آب گرم بریزید و مخلوط کنید. این چای را جرعه جرعه بنوشید و در صورت نیاز بعد از یک ساعت نیز این روش درمانی را تکرار کنید.

7.چای سبز

چای سبز غنی از آنتی اکسیدان  است. با مصرف چای سبز در هر روز می توانید به پیشگیری از اختلالات دستگاه گوارش کمک کنید.

توجه: در صورت داشتن رفلاکس معده (ترش کردن) از مصرف چای شیر و دیگر محصولات شیر پرهیز کنید.

1 تا 2 قاشق چایخوری برگ چای سبز را در 1 فنجان آب داغ بریزید و اجازه دهید که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد و سپس آن را صاف کنید.این چای را در حالی که گرم است بنوشید و می توانید کمی عسل و یا لیمو نیز به این چای اضافه کنید. در روز می توانید 2 تا 3 فنجان چای سبز بنوشید.


بیشتر بدانید: رژیم دانمارکی


8.بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر می تواند به تسکین و آرامش معده کمک کند. بلغور جو دوسر هضم آسانی دارد و سرشار از فیبر نیز می باشد. این ماده همچنین دارای خواص پریبیوتیک است که به سلامتی روده ها نیز کمک می کند.

توجه: شیر مصرف نکنید زیرا ممکن است باعث تحریک بیشتر معده شود.

1 فنجان بلغور جو دوسر را با مقداری آب گرم در یک کاسه بریزید. سپس 1 تا 2 قاشق چایخوری عسل و میوه هایی از قبیل توت و موز را در صورت دلخواه، به آن اضافه کنید. روزی یک یا دو کاسه از بلغور جو دوسر میل کنید.

9.آبمیوه

آب سیب

سیب حاوی پکتین است.پکتین نوعی فیبر است که می تواند باعث تقویت و تشدید روند هضم شده و به بهتر شدن محیط روده کمک کند. باعث سلامتی دستگاه گوارش نیز می شود.

یک فنجان آب سیب بنوشید. اگر حس می کنید که خیلی غلیظ است، می توانید آن را به نسبت 1 به 1 با آب رقیق کنید. به مدت چند روز و 2 بار در زور آب سیب بنوشید.

درمان معده درد ماه رمضان با آب لیمو

آب لیمو اثرات ضد اسیدی معده دارد که می تواند به کاهش نفخ شکم، گاز و سوزش معده کمک کند. همچنین باعث بهبود هضم و افزایش جریان صفرا به معده می شود. آب لیمو همچنین دارای خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است که می تواند از معده شما در برابر عفونت ها محافظت کند.

2 قاشق غذاخوری آب لیمو را در 1 فنجان آب گرم ریخته و جرعه جرعه بنوشید.در صورت نیاز، بعد از چند ساعت یک فنجان دیگر نیز بنوشید.

تاثیر آب آلوئه ورا در درمان معده درد ماه رمضان

یک مطالعه نشان داد که آب آلوئه ورا می تواند به کاهش علائم بیماری رفلاکس اسید معده به مری (GERD) کمک کند. این علائم عبارتند از آروغ زدن، نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ، سوزش سر دل. همچنین می تواند به تنظیم مجدد اسید و غذا کمک کند.

برگ آلوئه ورا را از پایه برش دهید و اجازه دهید تا شیره آن بیرون بیاید. برگ را بر روی یک بشقاب بگذارید و از وسط برش بزنید تا ژل آلوئه ورا خارج شود. سپس دو قاشق غذا خوری از این ژل را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید. ژل های باقی مانده را می توانید به مدت یک هفته تا 10 روز در داخل یخچال نگهداری کنید. هر روز 2 لیوان آب آلوئه ورا تازه بنوشید.

10.نقش روغن زیتون در درمان معده درد ماه رمضان

روغن زیتون برای درمان یبوست در بیماران استفاده می شود. روغن زیتون همچنین می تواند ناراحتی معده را تسکین دهد و به هضم غذا نیز کمک کند. بنابراین می تواند به رفلاکس معده (ترش کردن)  نیز کمک کند.

1 قاشق چایخوری روغن زیتون خام را نیم ساعت قبل از خوردن غذا، میل کنید. قبل از خوردن هر وعده غذایی،روغن زیتون بخورید.

11.پاپایا و درمان معده درد ماه رمضان

پاپایا دارویی است که برای درمان رفلاکس معده، به مدت طولانی استفاه می شود.. مصرف پاپایا می تواند باعث تسکین علائم غیر طبیعی هضم از قبیل نفخ شکم، تورم شکم و احساس سوزش شود.

یک فنجان پاپایای تازه را نیم ساعت قبل از خوردن غذا، میل کنید. در روز  می توانید2 تا 3 فنجان میل کنید.

12.ماست و درمان معده درد ماه رمضان

ماست حاوی پروبیوتیک هایی است که می تواند رشد بیش از حد باکتری های ناسالمی که باعث تولید اسید اضافی، نفخ شکم و تورم شکم می شوند راکنترل کنند.

در طول روز می توانید 2 تا 3 فنجان ماست ساده بخورید. ماست را می توانید قبل از خوردن غذا، در هنگام صرف غذا و یا در بین وعده های غذایی به عنوان یک میان وعده بخورید.در رژیم غذایی روزانه خود ماست را بگنجانید.

علاوه بر داروهایی که برای درمان رفلاکس معده در بالا ذکر شد، نوشیدن مقدار کافی آب  نیز می تواند به درمان کمک کند. بدن خود را هیدراته نگه دارید و از مصرف غذاهای بسیار تند و پر ادویه پرهیز کنید. دلایل مختلفی می توانند منجر به بروز رفلاکس معده (ترش کردن) شوند که رایج ترین آنها در زیر آورده شده اند.

دلایل رفلاکس معده (ترش کردن) و درد معده

پرخوری

خوردن مواد غذایی بیش از آنچه که بتوانید هضم کنید، می تواند منجر به تولید بیش از حد اسید هیدروکلریک شود که می تواند باعث اسیدیته و رفلاکس معده (ترش کردن) شود.

درمان معده درد ماه رمضان

نوشیدنی های گازدار

این نوشیدنی ها حاوی گاز و الکل هستند که می توانند منجر به تولید اسید اضافی در معده  شوند.

غذاهای تند و پرادویه

غذاهای تند و پرادویه اغلب می توانند منجر به سوزش دستگاه گوارش شوند که یکی از علائم شروع رفلاکس معده(ترش کردن) است.


بیشتر بدانید: رژیم غذایی ماه رمضان ؛ بهترین نکات تغذیه ای روزه داری


غذاهایی که باعث ضعیف شدن اسفنکتر تحتانی مری می شوند

این مواد غذایی عبارتند از قهوه، چای، شکلات، نعناع،مرکبات، لبنیات و غیره.

وضعیت پزشکی

گاهی اوقات، یک رفلاکس معده (ترش کردن) مداوم می تواند ناشی از التهاب معده(گاستریت) و باز شدن دهانه معده به روده کوچک(پیلوری) باشد.

علائم رفلاکس معده (ترش کردن)

شخصی که به رفلاکس معده (ترش کردن) مبتلا می باشد، دارای علائم زیر است:

حالت تهوع

جمع شدن اسید در معده، باعث حس استفراغ می شود که معمولا با عنوان حالت تهوع نیز شناخته می شود.

استفراغ

برگشت محتویات معده به داخل مری باعث استفراغ می شود  که گاهی می تواند به حلق نیز برسد که منجر به احساس سوزش و طعم ترش در مری و دستگاه گوارش شود.

نفخ شکم

نفخ شکم یعنی احساس نفخ یا پر شدن شکم حتی پس از خوردن یک وعده غذایی کوچک که با گاز معده همراه است. این حالت باعث گرفتگی عضلات شکم و آروغ زدن زیاد می شود. این یکی از رایج ترین نشانه های رفلاکس معده (ترش کردن) است.

اگر بعد از استفاده از داروهای طبیعی خانگی که در بالا گفته شد، تسکین پیدا نکردید، فورا با پزشک خود مشورت کنید.همچنین افرادی که رفلاکس معده را تجربه می کنند و یا دارای علائم شدیدی هستند، باید فورا  با پزشک مشورت کنند تا هر گونه دلیل مزمن را مورد آزمایش قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *